طلاق توافقی چیست و چه مدارکی نیاز دارد؟

طلاق توافقی چیست؟ این نوع طلاق در واقع به معنای طلاق خلع می باشد که قانون گذار با توجه به قوانین حقوقی و خانوادگی طبق ماده 1146 و 1147 حکم می دهد. اگر به دنبال قوانین، مراحل و مدارک لازم برای طلاق توافقی هستید، توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید.

طلاق توافقی چیست؟

در وقع طلاق توافقی یکی از انواغع طلاق است که ضمن آن مرد و زن با هم درباره مراحل و شرایط جدا شدن توافق می کنند. همه چیز در مورد آن بر حسب توافق بوده و زن و شوهر برای اینکه از یکدیگر جدا شوند یکسری توافقاتی را انجام می دهند که این نوع طلاق، طلاق باین می باشد.

زن و مرد با هم درباره موارد زیر به توافق رسیده و بعد از هم جدا می شوند:

  • حضانت فرزند یا فرزندان مشترک
  • نفقه زوجه و فرزندان، جهیزیه
  • اجرت المثل دوران زوجیت (در صورت وجود)
  • همچنین شاید از همه چالش بر انگیزتر، در مورد مهریه

طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

با طی کردن مراحل که شامل ثبت دادخواست در دفاتر خدمات قضایی، تعیین شعبه و دادگاه، مراجعه به شعبه و صدور رأی گواهی عدم امکان سازش می باشد، بین 3 الی 4 ماه زمان می برد. نکته قابل توجه این است که این زمان با بهره مندی از وکیل طلاق توافقی به کمتر از یک ماه کاهش می یابد.

جدیدترین شرایط طلاق توافقی چیست؟

شرایط جدید برای جدا شدن زوجین به صورت توافقی به این صورت است که ابتدا به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه کرده و با ثبت اطلاعات خود در این سامانه، از مراکز غربالگری نوبت میگیرید. پس از انجام مشاوره‌های لازم، باید گواهی عدم انصراف از طلاق را از مرکز مربوطه دریافت می کنید که این گواهی در هنگام ثبت دادخواست طلاق توافقی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل داده می‌شود و دادخواست را ثبت و به دادگاه خانواده صالح ارجاع می کنند.

مدارک لازم برای طلاق توافقی

اصل عقدنامه یا رونوشت آن
اصل شناسنامه زوج (مرد)
اصل شناسنامه زوجه (زن)
کپی کارت ملی زوجین
وکالت نامه محضری طلاق (در صورتیکه حق طلاق با زن باشد)
توافق نامه مبنی بر توافقات زوجین بر سر مهریه، حضانت و …
گواهی عدم بارداری زوجه (دریافت این گواهی نامه باید از پزشکی قانونی و مراکز پزشکی مجاز صورت گیرد)
گواهی بکارت از پزشکی قانونی (برای طلاق توافقی در دوران عقد و نامزدی)
نظر واحد مشاوره در دادگاه خانواده

مدارک لازم برای طلاق توافقی

مدارک لازم برای طلاق توافقی

مراجعه به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق در طلاق توافقی

ماده 34 قانون حمایت خانواده 91 مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر رسمی طلاق سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است. چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفتر خانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادر شده از درجه اعتبار ساقط است.

حضانت فرزند در طلاق توافقی چگونه است؟

مطابق ماده 1168 قانون مدنی: نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف والدین است و همچنین مطابق ماده 1169 قانون مدنی برای حضانت و نگهداری کودکی که پدر و مادر او از هم جدا شده اند، مادر تا سن هفت سالگی و پس از آن با پدر است.

ممکن است بپسندید:

نفقه فرزندان بعد از طلاق

اشتراک‌گذاری