دفتر خدمات قضایی چیست؟ ا این مراکز از طرحهای بزرگ و مهم دستگاه قضایی و مورد توجه و تاکید مدیران عالی بوده است. این طرح جهت دعاوی حقوقی، خانواده، تجدیدنظر، واخواهی و … بوده که افراد می توانند بدون مراجعه به محاکم یا دادسراها از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نسبت به طرح دعوا اقدام نمایند. در این مقاله تلاش کررده ایم شما را با خدمات این مراکز بیشتر آشنا کنیم.
آیین نامه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
رئیس قوه قضاییه در راستای رفع اطاله دادرسی، تسریع در امور جاری محاکم و پیشگیری از وقوع جرم و استفاده از فناوریهای جدید در روند دادرسی، آییننامه ارائه خدمات الکترونیک قضایی را در 22 خرداد ماه سال 91 تصویب کرد و در اجرای ماده 2 آییننامه ارائه خدمات الکترونیک قضایی مصوب 22 خردادماه سال 91 رئیس قوه قضاییه، دستورالعمل ضوابط و شرایط تاسیس، فعالیت و انحلال دفتر خدمات الکترونیک قضایی را ابلاغ کرد. آیین نامه مصوب سال 96 رئیس قوه قضاییه و دستورالعمل ضوابط و شرایط تاسیس، فعالیت و انحلال دفتر خدمات الکترونیک قضایی به موجب مادهی 39 آییننامه جدید، جایگزین آیین نامه پیشین شد.
اهداف راهاندازی دفتر خدمات الکترونیک قضایی چیست؟
این مراکز با هدف کاهش مراجعه به دستگاه قضایی، تسریع در رسیدگی به پرونده و صرفهجویی در وقت و هزینه گروههای هدف، شفاف سازی فرایندهای رسیدگی، افزایش کارآمدی نظام قضایی کشور با افزایش نسبی سرعت، دقت و کیفیت افزایش رضایتمندی مردم از قوه قضاییه و استفاده شهروندان از فرصتهای برابر با رفع موانع اداری راهاندازی شد.
شواهد نشان میدهد که مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه در جهت تسهیل ارائه خدمات قضایی و تحقق عدالت الکترونیک گام محکمی برداشته و توانسته با الکترونیکی کرده خدمات قضایی، سرعت رسیدگی به پروندهها را بیشتر کند.
ارائه ابلاغهای قضایی به صورت الکترونیک هم در مقایسه با نمونه سنتی خود یک نوآوری کارا در امر قضایی بود که توانست سرعت رسیدگی به پروندههای قضایی را افزایش دهد.
اگر به دنبال دفتر خدمات قضایی در شیراز هستید به لینک درج شده مراجعه کنید. آدرس و شماره تماس این مراکز در لینک درج شده قرار گرفته است.
خدمات ارائه شده در دفتر قضایی چیست؟
- دعاوی مالی
- دعاوی خانوادگی
- عقود و تعهدات(ابطال اجاره نامه)
- امور شهری
- رسیدگی مجدد و طاری
- امور حسبی
- اعسار و تقسیط
- امور تجاری و شرکت ها
- اسناد و امور ثبتی
- اموال و مالکیت(دادخواست تخلیه، رفع تصرف عدوانی، اثبات مالکیت و…)
- دعاوی تجدیدنظر
- واخواهی
ساعات و روزهای کاری دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
طبق دستورالعمل کانون دفترخدمات الکترونیک قضایی، ساعت کار این مراکز در سراسر کشور، شنبه تا چهارشنبه ۸ صبح الی ۴ بعدازظهر میباشد و در روزهای پنج شنبه تا ساعت 13 آماده خدمت رسانی هستند. البته لازم به ذکر است که برخی دفاتر خدمات قضایی با توجه به حجم کاری، ما بین ساعات ۸ الی ۲ خدمت رسانی می نمایند و این زمان تا ساعت ۴ و با نظر مدیر دفتر قابل تمدید میباشد.
شرایط اختصاصی تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
موارد زیر به عنوان شرایط اصلی برای راه اندازه دفاتر قضایی است:
- دارا بودن مدرک کارشناسی یا بالاتر در رشته های مرتبط با حقوق، فقه و حقوق و علوم قضایی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یا مدرک سطح دو یا بالاتر از حوزه های علمیه
- داشتن حداقل بیست و پنج سال سن
- دارا بودن پنج سال سابقه کار مرتبط با حوزه های قضایی یا حقوقی
- دارا بودن اطلاعات پایه و مهارت کار با رایانه.
نکته 1: پنج سال ابتدایی سابقه کار با عنوان پیش شرط ثبت نام بوده و امتیازی به آن تعلق نمیگیرد.
نکته 2: جهت اختصاص امتیاز به مشاغلی مانند محقق و پژوهشگر در قسمت شغلی، بایستی شخص صرفا” به این حرفه مشغول بوده و درنهادهای پژوهشی مرتبط حقوقی یا قضایی فعالیت داشته باشد.
آخرین دیدگاهها